Duits
Engels

Kurval, een rijke historie

Historie Kurval
In 1937 begon Bruno Ast in Amsterdam zijn handelsfirma Kurval. Het waren – zoals bekend – zeer donkere jaren en het mag op zijn minst dapper worden genoemd om juist dan, met slechts enkele guldens op zak, iets nieuws te beginnen. Al snel had Bruno door dat zijn recht op voortbestaan lag in het leveren van een goede service en de beste producten die er op de markt te verkrijgen waren. Zijn devies was daarom: "Eenieder mag doen wat hij wil, maar Kurval is de heer in het verkeer". Vanuit deze grondgedachte kwam Bruno in contact met producten van zeer hoge kwaliteit. Zijn opvolgers hebben dit op dezelfde manier aangepakt en laten deze leus nog vaak voorbijkomen.

Synergie

Als totaalleverancier van producten voor de hogere technische industrie is Kurval BV een van de breedst georiënteerde bedrijven van Nederland. Op dit moment voeren wij drie productgroepen die onderling een grote synergie hebben en van ons een zeer brede toeleverancier maken. De combinatie van kennis in de markt en de producten die onze klanten produceren, maakt ons een partner in de ontwikkeling van hoogwaardige technische producten die de toekomst gaan bepalen. Kurval deelt zijn kennis en ervaring in hoogtechnische oplossingen graag met zijn klanten.

Scholing

Kurval is een kennisbedrijf in het polijsten en leppen van oppervlakten tot op de kleinste schaal. Onze polijstcursus is een handreiking voor iedereen die meer kennis wil opdoen om de dagelijkse werkzaamheden aan te kunnen. Waar wij kunnen staan wij u bij met het in stand houden van dit lastige deel in het vak van de fijnmetaal.

Nieuw pand

Sinds augustus 2018 zijn wij in Nieuw-Vennep gehuisvest in een geheel nieuw pand. Voordeel van deze verhuizing is dat wij het gebouw helemaal konden inrichten zoals wij dat zelf wilden, volgens wat passend is voor een totaalleverancier in de hogere techniek.

Naast een ruim en open ingericht magazijn en een mooi ruim kantoor beschikken we voor het eerst over een goed toegankelijke praktijkruimte van 100m2 voor polijsten en leppen. In deze ruimte kunnen we zes personen tegelijk scholen met onze polijstcursus. Daarnaast kan er een beroep worden gedaan op onze lepruimte met lepmachine en kunnen we tot aan volledige hoogglans producten proefleppen.

Ons pallet aan producten voor polijsten en leppen is groot. Dit kunnen we nu beter laten zien. Omdat wij beschikken over ruime ervaring in het leppen, bieden wij u de mogelijkheid om aan elke oppervlakte aan de vlakheidswens te voldoen. Ook kunnen wij u een oplossing bieden voor het nabewerken volgens voorschrift van hoogtechnische producten.