Duits
Engels

klik 3 verwarmen

 

Bandverwarmingselementen

Kurval levert een grote verscheidenheid aan bandverwarmingselementen die zijn onder te verdelen in zeven uitvoeringen:

Overzicht bandheaters

BDS, BDK, RHK en RHKS Mica bandverwarmingselementen 

produkt20
Mica bandverwarmingselementen worden veelal ingezet voor contactverwarming in industriële toepassingen. Door de prima warmteverdeling en overdracht zijn deze elementen op veel plaatsen inzetbaar. De mica bandelementen worden in Duitsland of in de USA klantspecifiek geproduceerd. Lees verder

 

 

Keramische bandverwarmingselementen (HRHK)

Keramische bandelementen zijn ontworpen met spiraalvormig gewikkelde inwendige weerstandsdraad. De keramische kern bevindt zich in een RVS mantel met getande randen. De gecombineerde samenstelling van een keramische heater biedt een flexibel verwarmingssysteem voor geleidingswarmte of stralingswarmte. Wij bieden een grote verscheidenheid aan op maat gemaakte oplossingen.

Thinband heaters

De Thinband bandverwarmingselementen zijn het herontwerp van het standaard mica bandelement. Thinbands bieden aanzienlijke grotere flexibiliteit omdat ze over de volledige lengte van de band kunnen worden geopend, zonder het interne ontwerp van de bandverwarming te beschadigen. Thinband heaters hebben een ontwerp uit één stuk met smalle, naar binnen gezette randen. De dikte van de heater is slechts 4mm (0.156”). Door de flexibiliteit van de heater kunnen de heaters op bestaande leidingsystemen gemonteerd worden, ook als er flenzen of andere appendages in de weg zitten.

MI bandheaters 

De MI bandheater van Watlow heeft zeer hoge prestaties op het gebied van de temperatuur en vermogen per cm². De naam van de verwarmingsband is ontleend aan het exclusieve minerale isolatie materiaal van Watlow met een veel hogere thermische geleidbaarheid dan mica en harde keramische isolatoren in gebruikelijke heaters. Een dunne laag van dit materiaal zorgt voor een elektrische isolatie van de weerstandsdraad t.o.v. de binnenmantel, een dikkere laag zorgt voor de sturing van de warmte naar de binnenzijde van de heater. Het resultaat is een efficiëntere warmteoverdracht, die voor een verlaging van de temperatuur van de weerstandsdraad zorgt en hiermee in een langere levensduur resulteert.

Laatste Nieuws

PM LEGACY PID regelaar
03 september 2021
PM3_Legacy

De Watlow LEGACY 1/32 DIN nu ook verkrijgbaar met Bluetooth optie.

Lees verder
CAST-X HT uitvoering tot 600°C
07 mei 2021

CAST-X HT voor het verwarmen van vloeistoffen en gassen. 

High_performance_nitrogen_heater_CAST_X_High_Temp_500_model_from_Cast_Aluminum_Solutions

 

 

Lees verder