Duits
Engels

 

Header-koppelingen-NL

Dyros watervoorzieningen voor spuitgietmatrijzen

Kurval heeft een lange samenwerking met Dyros, de Deense fabrikant van snelkoppelingen in alle maten en uitvoeringen, vervaardigd uit messing en RVS. Een breed pakket aan producten om water snel te kunnen aansluiten op uw matrijs. Het pakket bestaat uit diverse aansluitmogelijkheden, van een slangpilaar tot aan Hasco- en DME-uitwisselbare snelkoppelingen. Het geheim zit hem bij deze producten in de nauwkeurigheid, die onnodige lekkages voorkomt. Juist hierin is Dyros erg sterk.
De keuze van materiaal en uitwisselbaarheid tegen koppelingen van de gangbare leveranciers van standaard matrijzen en normaliën zijn twee belangrijke factoren die kenmerkend zijn voor de Dyros producten.
 
Nauwkeurige en precieze bewerking is een voorwaarde voor een blijvende, probleemloze toepassing van de Dyros koppelingen. De componenten van de koppelingen worden vervaardigd op moderne precisie index draaiautomaten. Dit garandeert een foutloze maatvoering en oppervlakte.
 
Dyros koppelingen en nippels zijn speciaal ontwikkeld voor de toepassing in kunststofmatrijzen maar ook geschikt voor alle andere gebieden waar snelkoppelingen gebruikt worden zoals bijvoorbeeld water, olie en lucht.
 
De snelkoppelingen en nippels zijn gemaakt van messing, de borgringen, veren en kogels van de snelkoppeling van RVS. De O-ring afdichting is van Viton kwaliteit, en bestand tegen temperaturen tussen -25°C en + 200°C (kortstondig + 230°C). Deze Viton O-ring is chemisch bestand tegen minerale oliën en vetten, de meeste zuren, benzine, methaan, propaan, ethyleen, acetyleen, etc.

De snelkoppelingen zijn leverbaar in rechte, haakse en schuine 45° uitvoering. Alle snelkoppelingen kunnen geleverd worden met en zonder een terugslagventiel. Tevens kunnen deze snelkoppelingen besteld worden met een rode, blauwe of groene huls, en met een "Safety-Lock". De rode huls staat voor warm/heet, de blauwe huls voor koel/koud en de groene huls wordt gebruikt om aan te geven dat er GEEN terugslagventiel in de snelkoppeling zit. Bij de Safety-Lock koppeling is door het verdraaien van een borgring de koppeling gezekerd, waardoor het niet mogelijk is de koppeling te demonteren.
 
Voor het koelen van de vormdelen heeft Dyros een koppelingsbatterij ontwikkelt. De koppelingsbatterij biedt een snelle en veilige manier om de koelvloeistofslangen op de spuitgietmachine of extruder aan te sluiten. De compacte constructie maakt kortere slangen en montage dichter bij de vormdelen mogelijk. De kortere slangen maken de werkruimte netter, en dus veiliger voor de operator. De batterij kan overal worden gebruikt waar kleine afmetingen, betrouwbaarheid en veiligheid vereist is. Alle koppelingen hebben een terugslagventiel die lekvrij zijn, zelfs bij zeer lage druk. Een vergrendeling wordt automatisch ontgrendeld wanneer een nippel tegen de koppeling wordt gedrukt. Deze functie maakt bediening met één hand van de koppeling mogelijk.
 
Snelkoppelingen groep_Dyros slangen_en_klemhulsen
Snelkoppelingen Koppelingsbatterijen Slangen en componenten

 

 

Laatste Nieuws

Kurval logo-klein

Nieuwe gereedschapcatalogus online

Strack Norma
Strack Norma