Duits
Engels

Header Gereedschappen-3

 

Schuurgereedschappen

Ontdekt u ons grote aanbod aan slijpmiddelen en slijpgereedschappen. Of u nu zoekt naar een roterend schuurgereedschap op steel, in kap- of hulsvorm, als blad, papier, schijf of strook, bij ons vindt u altijd een passende oplossing.

Naadloos gevormd en zonder enige overgang bereikt u met de banden en kappen de beste resultaten. Ze worden geplaatst op elastische rubberhouders met bijbehorende vorm in de steel met een diameter van 3 mm of 6 mm. Hun specialiteit: door de speciale gegroefde vorm van de rubberhouder worden de geplaatste banden en kappen vastgezet door de centrifugaalkracht die ontstaat bij de roterende bewerking. De houder kunt u blijven gebruiken; de band of kap vervangt u na gebruik gewoon door een nieuwe. De schuurbanden en -kappen hebben een optimale rondloopnauwkeurigheid, zijn gemakkelijk te sturen en zorgen voor een zeer zacht schuurbeeld. Bijzonder geschikt voor het fijn- en ultrafijnschuren van metalen, in het bijzonder staal. De maximale snij-/slijpsnelheid Vmax is 40 m/s.

In tegenstelling tot de schuurhulzen zijn de schuurkappen ook kruislings inzetbaar. Voor elke vorm leveren wij passende rubberhouders. Door de bij rotatie ontstane spankracht worden de schuurkappen continu zeker op de houder gespannen met daarbij een goede rondloop.

Lamellenschijven

Bekijk de grote keuze aan lamellenschijven met Ø 3 en Ø 6 mm stelen en de speciale modellen, zoals radiaal gegroefde lamellenschijven en schijven met een combinatie van schuurlinnen en vlies voor een bijzonder gelijkmatig schuurbeeld. De lamellenschijven met alleen vlies zijn een fantastische oplossing voor fijnpolijsten. Ook leveren wij reinigingslamellenschijven voor het verwijderen van roest, lasdruppels en andere storende elementen op het werkstuk.

De waaieropbouw van de lamellenschijven zorgt voor een zachte bewerking en laat zich gemakkelijk vormen naar het te bewerken werkstuk. Ze zijn veelzijdig toepasbaar: van de metaalbewerkende en -verwerkende industrie tot de rubber- en kunststofindustrie. Dankzij de radiaal geplaatste slijpvlieslamellen zijn deze lamellenschijven ideaal voor het fijnpolijsten van moeilijk toegankelijke plaatsen en zorgen ze voor de beste oppervlaktekwaliteiten.

Schuurschijven

Alleen als schuurschijven zeer stevig vastzitten, kunt u de eigenschappen van de schijven volledig benutten. Voor het vastzetten kunt u kiezen uit drie verschillende bevestigingstypes op de houder:

  • Zelfklevende schuurschijven
  • Schuurschijven met klitteband
  • Schuurschijven met snelspansysteem
Het grootste assortiment aan korrelgroottes en diameters vindt u bij onze zelfklevende schuurschijven. Als wegwerpartikel is dit de voordeligste oplossing. Naast het uitgebreide assortiment in de catalogus bieden wij ook speciale oplossingen, zoals met Soft- of SiC-papier. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Onze schuurschijven met klittenbandbevestiging zijn zeer snel te verwisselen. In tegenstelling tot bij de zelfklevende variant kunt u deze rubberhouders sneller opnieuw gebruiken.

Verder vindt u in ons assortiment schuurpapier van siliciumcarbide, gevoerd schuurlinnen, schuurstrips, schuurvlies op rol, schuurlinnen per vel en op rol en schuurbanden in diverse korrelgroottes.

Schuurkappen