Duits
Engels

Header Gereedschappen-3

 

Schuurmiddelen

Kurval biedt een uitgebreid assortiment schuurmiddelen voor zowel roterend als lineair schuren. Het schuurproces werkt met een schuurkorrel die in de drager is ingebed. De korrelgrootte is hierdoor een directe veroorzaker van de schuurkras. We raden daarom aan niet te grof te beginnen, om zo te voorkomen dat extra werk nodig is om de verkeerde beginstap ongedaan te maken. Deze stap en het inschatten van de juiste korrel is vaak lastig. De te schuren materialen bepalen de keuze van de schuurkorrel. Roestvrije (stainless) materialen vragen vaak een andere korrel dan ferro-materialen zoals ijzer, staal en gietijzer. Voor roestvaste stalen adviseren wij daarom het gebruik van siliciumcarbide of zirkon (een industriediamantkorrel).

Schuurmiddelen kunnen ook effectief roterend worden toegepast, zoals in lamellenschijven of schuurkappen. De combinatie van schuurpapier met een slijpvlies ertussenin geeft de mogelijkheid een beter beeld te krijgen dan met schuren alleen. Dit is een goede oplossing voor oppervlakken waarbij zicht een factor is.

Schuurpapier – al dan niet waterproof – kent grote kwaliteitsverschillen. Dit komt door de combinatie van een goede korrel en het juist binden aan de papieren drager. Als de korrel wordt belast en uitbreekt, kan deze opbouw vormen en diepe krassen trekken, en ziet het beeld er direct verstoord uit. Een betere kwaliteit schuurpapier loont hierdoor dus altijd.

Ons schuurprogramma is dermate uitgebreid dat we het niet in een paar zinnen kunnen beschrijven. Vraagt u dus gerust naar de mogelijkheden.