Duits
Engels

klik 3 verwarmen

 

Ultramic-heaters

Watlow ULTRAMIC® heaters zijn ontworpen voor thermische toepassingen waarbij hoge prestaties nodig zijn om toepassingen optimaal te kunnen laten functioneren. Afhankelijk van de toepassing, het verwarmingsontwerp en de procesparameters kan een ultrasnelle opwarmtijd van 150°C per seconde worden bereikt. Naast de uitstekende thermische eigenschappen biedt dit type heater in vergelijking met traditionele metalen elementen zeer lage lekstromen.

Bijzonderheden

  • Ultrasnelle opwarmsnelheden van 150°C per seconde
  • Hoge wattdichtheden beschikbaar
  • Lage lekstromen
  • Maximale werktemperatuur 600°C 
  • Beschikbaar met geintegreerd thermokoppel

Kenmerken

Hoge thermische geleidbaarheid. De thermische geleidbaarheid is vergelijkbaar met aluminium en zorgt voor een snelle warmteafvoer. Hierdoor is de Ultramic-heater in te bouwen met hoge wattdichtheden en zijn opwarmsnelheden van 150°C per seconde mogelijk.

Schoon, niet-verontreinigend materiaal. Dankzij het gebruik van een sinterproces op hoge temperatuur en een zorgvuldig gecontroleerde microstructuur wordt een extreem gehard element gefabriceerd (1.100 kg/mm2). Door de theoretische dichtheid van 99% heeft de heater nagenoeg geen porositeit. Aluminiumnitride (AIN) is een ideale keuze voor toepassingen die een ‘schone’ heater voorschrijven.

Vochtbestendigheid. Aluminiumnitride is ongevoelig voor vocht, in tegenstelling tot veel hygroscopische materialen die worden gebruikt in conventionele verwarmingselementen.

Hoge diëlektrische sterkte en hoge isolatieweerstand. AIN is een elektrische isolator met een zeer lage lekstroom (<10μA @ 500VAC); een voorkeurskenmerk voor vele toepassingen.

Klik hier voor de Ultramic brochure                               Klik hier voor de Ultramic montage voorschriften

 

ULTRAMIC_group  ULTRAMIC_hand  ultramic_240  ultramic_grooved_240  ultramic_trough_240